NICOLAS SCHÖFFER GYŰJTEMÉNY, KALOCSA

Aktuális

Sri Chinmoy Jharna Kala kiállításmegnyitó

The image might contain:    Sri Chinmoy JHARNA KALA  című kiállításának megnyitójára  2024. május 17-én 17 órára.  A kiállítást megnyitja: Csapkai Ildikó  Sri Chinmoy dalait előadják: Kapusi Balázs- zongora, Sepsi Erika- fuvola, és a Bird of Light együttes  A megnyitó után állófogadásra várjuk látogatóinkat.  2024.06.15-én a KÉK MADÁR FESZTIVÁL ideje alatt, 10 órától színes programokkal várunk mindenkit. Lesz filmvetítés, örömzene, versszavalás.  Helyszín: Nicolas Schöffer Gyűjtemény 6300 Kalocsa Szent István király út 76 A kiállítás megtekinthető: 2024. május 18.-június 18. kedd, c: rtök, szombat 10.00-17.00

Jarna Kala című kiállítás megnyitó
A kiállítást megnyitja: Csapkai Ildikó
Sri Chinmoy (1931-2007) nem csak békefilozófus volt, hanem termékeny művész is, aki több mint 100 000 akrilfestményt és milliónyi madárrajzot készített művészeti tevékenysége során. Munkáit Jharna-Kala-nak nevezi, amely bengáli nyelven, a mester anyanyelvén forrás-művészetet jelent. Festészete az életöröm intenzív kiáradását képviseli, amely megkerüli az intellektuális elmét. Mégsem szabad összetévesztenünk művészetét a naiv művészettel. Sri Chinmoy képzőművészeti munkássága nem a nyugati művészeti képzés eredménye, és nem reagál az európai művészet irányzataira. Rendkívüli képességgel rendelkezett, hogy elnyelje a különböző művészeti hatásokat, és azokat belsővé tegye. Fő művei az absztrakt expresszionizmus stílusjegyeit hordozzák. Sajátos egyéni festőeszközöket textildarabokat és szivacsot használt, időnként az ujjaival festett. 2005-ben párizsi Carrousel du Louvre mutatott be egy válogatást Jharna-Kala alkotásaiból.
A megnyitót követően szeretettel várjuk kedves vendégeinket egy állófogadásra. Az egészséges fogások kóstolóját Hajas Judit vegán szakács biztosítja.
A tárlat 2024. június 18-ig látogatható a Gyűjtemény nyitvatartási idejében.

NICOLAS SCHÖFFER GYŰJTEMÉNY

  • Cím: 6300 Kalocsa, Szent István király út 76.
  • Telefon: (78) 600 999
  • Nyitvatartás: 
  • kedd, csütörtök, szombat: 10-17 óráig
  • email: info@schoffergyujtemeny.hu
  • Facebook