NICOLAS SCHÖFFER GYŰJTEMÉNY, KALOCSA
 •  

Aktuális

Sri Chinmoy Jharna Kala kiállítás

The image might contain:  Sri Chinmoy JHARNA KALA című kiállításának megnyitójára 2024. május 17-én 17 órára. A kiállítást megnyitja: Csapkai Ildikó Sri Chinmoy dalait előadják: Kapusi Balázs- zongora, Sepsi Erika- fuvola, és a Bird of Light együttes A megnyitó után állófogadásra várjuk látogatóinkat. 2024.06.15-én a KÉK MADÁR FESZTIVÁL ideje alatt, 10 órától színes programokkal várunk mindenkit. Lesz filmvetítés, örömzene, versszavalás. Helyszín: Nicolas Schöffer Gyűjtemény 6300 Kalocsa Szent István király út 76 A kiállítás megtekinthető: 2024. május 18.-június 18. kedd, c: rtök, szombat 10.00-17.00

Jarna Kala című kiállítás

Sri Chinmoy (1931-2007) nem csak békefilozófus volt, hanem termékeny művész is, aki több mint 100 000 akrilfestményt és milliónyi madárrajzot készített művészeti tevékenysége során. Munkáit Jharna-Kala-nak nevezi, amely bengáli nyelven, a mester anyanyelvén forrás-művészetet jelent. Festészete az életöröm intenzív kiáradását képviseli, amely megkerüli az intellektuális elmét. Mégsem szabad összetévesztenünk művészetét a naiv művészettel. Sri Chinmoy képzőművészeti munkássága nem a nyugati művészeti képzés eredménye, és nem reagál az európai művészet irányzataira. Rendkívüli képességgel rendelkezett, hogy elnyelje a különböző művészeti hatásokat, és azokat belsővé tegye. Fő művei az absztrakt expresszionizmus stílusjegyeit hordozzák. Sajátos egyéni festőeszközöket textildarabokat és szivacsot használt, időnként az ujjaival festett. 2005-ben párizsi Carrousel du Louvre mutatott be egy válogatást Jharna-Kala alkotásaiból.

A tárlat 2024. június 18-ig látogatható a Gyűjtemény nyitvatartási idejében.

Bird of Light koncert

A KÉK MADÁR FESZTIVÁL ideje alatt a Jharna Kala kiállításhoz kapcsolódóan a Bird of Light együttes zenél 2024. június 15-én szombaton délelőtt a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Gyűjtemény előtt 10-12 óráig.
A zenei formáció tagjai; Lados Lilla hárfán, Kukora Katalin harmóniumon, Hornyik Zita xilofonon, Löffler Mariann fuvolán szólaltatja meg a különleges hangulatú Jharna Kala dalokat.
A Jharna Kala kiállítás ingyenesen látogatható június 18-ig.
A Kék Madár Fesztivál ideje alatt a Jharna Kala kiállítás szombaton és vasárnap 10-17 óra között látogatható.

Művészeti Alkotótábor

B -Bn KOR: 8-18 Te 0 et Ba JúLius 08.-12885 VAKÁCIÓ Ja A 7) NICOLAS SGHÖFFER j GYŰJTEMÉNYBEN 9.00 - 16.00-IG PROGRAMOK: MŰVÉSZET 8. JÁTÉK KREATIVITÁS 8. SPORT   Kalandra fel! A táborozókat Schnúr Helga tanárnő vezeti a képzőművészet rejtelmeibet A tábor minimum 10 fő jelentkezése es n-indul. A részvételi ve ee, 000 Ft, mely két tkez st(1 hé det, 1u át)is alma További Informáeiő ő és jelentkezés: IE

Művészeti Alkotótábor a Nicolas Schöffer Gyűjteményben

Időpontja: 2024. július 8-június 12-ig
Jelentkezési határidő: 2024. június 30.
Helyszíne: Nicolas Schöffer Gyűjtemény
Naponta: 9.00-16.00-ig
Étkezés: ebéd, uzsonna

Egy héten keresztül a gyermekeké, a kreativitásé a terep. Mindennap izgalmas művészeti foglalkozásokkal várjuk a táborozókat. Tanári mentorálás mellett a gyermekek megismerkedhetnek különböző művészeti eljárásokkal, anyagokkal, technikákkal.
A kreativitást és kézügyességet fejlesztő gyakorlati foglalkozásokon lesz formázás, szobrászkodás, kollázs készítése, látvány utáni rajzolás és festés is. A résztvevők élményszerűen megismerkedhetnek a kinetikus és kibernetikus művészettel, Nicolas Schöffer művészetével.

A hét minden napján új dolgokat alkotunk, valamennyi eszközt, felszerelést és anyagot biztosítunk a jelentkezők részére, az elkészített műveket pedig táborozóink haza is vihetik magukkal emlékül.

Táborvezető: Schnúr Helga rajztanár
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Részvételi díj: 39.000 Ft/fő, amely valamennyi költséget tartalmazza.

Jelentkezni a részvételi díj befizetésével lehet.

A program változásának jogát fenntartjuk!

NICOLAS SCHÖFFER GYŰJTEMÉNY

 • Cím: 6300 Kalocsa, Szent István király út 76.
 • Telefon: (78) 600 999
 • Nyitvatartás: 
 • kedd, csütörtök, szombat: 10-17 óráig
 • email: info@schoffergyujtemeny.hu
 • Facebook