NICOLAS SCHÖFFER GYŰJTEMÉNY, KALOCSA

MOZAIK Múzeumtúra

MOZAIK Múzeumtúra

MOZAIK Múzeumtúra

Kalandra fel!

(2014. február 1. – május 31.)

Február 1-jén elindult a Mozaik Múzeumtúra, Magyarország eddigi legnagyobb, 300 hazai múzeum és kiállítóhely részvételével megvalósuló múzeumnépszerűsítő kampánya, melyhez a Nicolas Schöffer Gyűjtemény is csatlakozott. A projekt az Örökség Kultúrpolitikai Intézet gondozásában, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.
A nagyszabású múzeumnépszerűsítő program elsődleges célja, hogy növelje a hazai múzeumok és kiállítóhelyek látogatottságát, megismertesse a szélesebb nyilvánossággal a magyarországi múzeumok sokszínű kulturális kínálatát. A program egyik leghangsúlyosabb eleme a Matricagyűjtő játék.
A játékban részt vevők a kijelölt terjesztési pontokon (Schöffer Gyűjtemény, Alexandra könyvesbolt) juthatnak hozzá a gyűjtőfüzetekhez, valamint a múzeumok épületeit ábrázoló matricákhoz. A matricagyűjtő füzetbe a külső képek mellett a múzeumokban készült belső fotókat ábrázoló matricák is illeszkednek. Ezekhez a limitált kiadású matricákhoz csak a belépőjegy megvásárlását, valamint a Mozaik Múzeumtúra gyűjtőfüzet felmutatását követően kizárólag a múzeumokban lehet majd hozzájutni ingyenesen. A program így ösztönzi a játék résztvevőit arra, hogy keressék fel a múzeumokat. A játék lényege minél több, múzeumot ábrázoló matrica összegyűjtése.
Az összes matricát összegyűjtők féléves National Geographic magazin előfizetést nyernek, az első 1000 játékos pedig Mozaik Múzeumtúra ajándékcsomagot kap ajándékba.
A Nicolas Schöffer Gyűjtemény a Mozaik Múzeumtúra arculati elemeivel ellátott megállító tábla várja a matricagyűjtő játékba bekapcsolódó látogatókat. A megállító tábla a projekthez kapcsolódó mobil applikáció eléréséhez szükséges információkat tartalmazza.
A Nicolas Schöffer Gyűjtemény várja a játékhoz és a matricagyűjtéshez kedvet érző látogatókat.

Kalandra fel!

Bővebb információ:
www.mozaikmuzeumtura.hu
MOZAIK múzeumtúra

NICOLAS SCHÖFFER GYŰJTEMÉNY

  • Cím: 6300 Kalocsa, Szent István király út 76.
  • Telefon: (78) 600 999
  • Nyitvatartás: 
  • kedd, csütörtök, szombat: 10-17 óráig
  • email: info@schoffergyujtemeny.hu
  • Facebook