NICOLAS SCHÖFFER GYŰJTEMÉNY, KALOCSA

Pályázatok 2022

A Nemzeti Kulturális Alapprogram NKA Múzeumok kollégiuma pályázata (Altéma: 209106 Pályázati azonosító: 209106/00082) Pályázati téma: A Kalocsai Városi Képzőművészeti Gyűjteményt bemutató időszaki kiállítássorozat

Az NKA pályázat keretében valósult meg a Kalocsa Art 2022 kiállítás és a kiállítást kísérő katalógus. A Városi Képzőművészeti Gyűjtemény bemutatására tárlatvezetéseket szervezünk a Kalocsai Képtárban. A pályázatból megvalósuló kiállítássorozat következő eleme a Városi Képzőművészeti Gyűjtemény raktárban elhelyezett, a nagyközönség számára nem látható modern kollekciója lesz. A kiállítás a Nicolas Schöffer Gyűjteményben lesz látható.

 

A Nemzeti Kulturális Alap Magyar Géniusz Program Ideiglenes Kollégiumának pályázata 2021/22, A magyar kultúra, a magyar örökség és a magyar értékek jelentős gazdagságának, a Magyar Géniusznak bemutatása, új kulturális értékek, termékek, projekttevékenységek születésének támogatása révén. (Altéma: 650132 Szakterület: MÚZEUM Tudományos tevékenység megvalósítása (650132/00026 pályázati azonosító számú pályázat)

Pályázati téma: Nicolas Schöffer műalkotásainak feltérképezése, katalogizálása és művészettörténeti feldolgozása 

A pályázat keretében felvettük a kapcsolatot Nicolas Schöffer örököseivel, valamit a költségvetéshez mérten Nicolas Schöffer műalkotásait feltérképezzük és feldolgozzuk. A kutatómunka eredményeit egy tanulmánykötetben tervezzük megjelentetni.

 

A Nemzeti Kulturális Alapprogram Képzőművészet Kollégiuma, 2022. évi szakmai tevékenységek fejlesztése és megújítása (Altéma: 105116) pályázata. A XXVIII. Kalocsai Képzőművész Alkotótábor szakmai programja Pályázati azonosító: 105116/02078

Kalocsa művészeti életének kiemelkedő eseménye a hagyományosan minden év augusztusában megrendezett, Kalocsai Képzőművész Alkotótábor. 2014 óta a Viski Károly Múzeum Kalocsa karolta fel az alkotótáborok megszervezését. A 25 éves tradíciót a 2020 és 2021 években a pandémia okozta járványügyi és financiális intézkedések szakították meg. Az alkotótábor újra rendezésére, szakmai programjának megvalósítására az NKA pályázata nyújtotta a pénzügyi forrásokat 600.000 FT összeg értékben. A XXVIII. Kalocsai Képzőművész Alkotótábor szakmai programjának fő elemei a festészeti technikák tökéletesítése, kísérletezés új anyagokkal, valamint színdinamikai tanulmányok elméletben és gyakorlatban voltak. Az alkotótábor ideje alatt készült alkotásokból kiállítás nyílt a tábor utolsó napján a kalocsai Nicolas Schöffer Gyűjteményben.

 

 

NICOLAS SCHÖFFER GYŰJTEMÉNY

  • Cím: 6300 Kalocsa, Szent István király út 76.
  • Telefon: (78) 600 999
  • Nyitvatartás: 
  • kedd, csütörtök, szombat: 10-17 óráig
  • email: info@schoffergyujtemeny.hu
  • Facebook